Tandregulering

Læs om bøjle på tænderne, tandbørstning og hvis bøjlen er i stykker

Hvordan foregår tandregulering?

Hvis du har en tandstillingsfejl, som vil skade dit tandsæt eller dit bid, bliver du tilbudt en tandreguleringsbehandling.

Inden en behandling sættes i gang, er du og dine forældre til en samtale hos en specialtandlæge, som efter forskellige undersøgelser vil fortælle, hvilken bøjle der er brug for.

Der sættes kun en behandling i gang, hvis man er enige om det.

For at forløbet af en bøjlebehandling skal fungere, kræver det samarbejde og stor interesse og omsorg. Hele familien bliver ofte involveret i den nye situation.

Forlænget ventetid i tandreguleringen

Vi har i øjeblikket svært ved at rekruttere specialtandlæger til tandreguleringen. Det betyder, at de børn og unge, som venter på at blive set eller komme i behandling, desværre må vente længere tid, end det først var planlagt. Vi fokuserer nu på at sikre, at de behandlinger, der allerede er i gang, bliver fulgt på klinikkerne. De børn og unge, som har et akut behov, vil hurtigst muligt blive tilbudt behandling.

Unge på 16 og 17 år, som venter på behandling, kan vælge at gå til tandregulering hos en privat praktiserende specialtandlæge i ortodonti uden egenbetaling. Hvis I ønsker dette, skal der laves en aftale. Ring til Tandplejens Kontaktcenter på tlf. 35 30 39 60 og få nærmere besked om dette.

Vi arbejder sammen med vores Forvaltning på at løse situationen så hurtigt som muligt.